Afbeelding
Foto: Bureau Brabant

Update: pas één tip binnen over schokkende mishandeling conductrice

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Bureau Brabant heeft gisterenavond schokkende beelden laten zien van een man die een conductrice van achteren neersloeg op station Breda. De man is nog niet opgepakt, de politie is op zoek naar de dader. Tot nu toe is er pas één tip binnengekomen bij de politie. 

Het voorval vond plaats op zaterdag 28 september. De conductrice controleerde de man op zijn vervoersbewijs, in een trein in de richting van Breda. De man had wel een vervoersbewijs bij, maar deze was niet geldig. De vrouw ging een discussie aan met de man, maar besloot uiteindelijk om de situatie niet te laten escaleren en de man op station Breda een vervoersbewijs te laten kopen dat wel geldig was.

De vrouw ging vervolgens door met haar werk. Op station Breda stapte ze nietsvermoedend uit de trein op perron 5 om pauze te houden. Wat ze niet doorhad, was dat de man haar volgde. Hij sloeg haar van achteren hard op haar hoofd en ontvluchtte onmiddellijk het station. De vrouw raakte door de klap bewusteloos.

Het voorval gebeurde tussen 18:20 en 18:25 uur. De politie is nu op zoek naar mensen die de man herkennen.

De reconstructie die Bureau Brabant maakte waarin je de schokkende beelden ziet, vind je hier.

Tot nu toe is er pas één tip binnengekomen bij de politie. Het zou mogelijk gaan om de naam van de verdachte. De politie laat in een bericht weten dat het goed gaat met de conductrice. "Ze kon de volgende dag al weer aan het werk." De mishandeling is vanavond uitgebreid te zien in Opsporing Verzocht.