Uitgelicht

Fotografen opgelet: wie maakt het perfecte plaatje van Breda?

BREDA - Bredase fotografen opgelet! Drie maanden, drie thema's en drie winnaars. Dat is de insteek van de fotowedstrijd van Stadsfotograaf Breda. Jörgen Janssens daagt alle fotografen uit om Breda op zijn mooist op beeld te zetten. 


De wedstrijd is bedacht in het kader van het tienjarig bestaan van Stadsfotograaf Breda. "Wat ik zelf zo leuk vind aan foto's maken in Breda is de diversiteit. Ik ben een documentaire fotograaf, ik leg verandering vast. Het is mooi om te zien hoe een stad na verloop van tijd veranderd", legt Jörgen Janssens, de man achter Stadsfotograaf Breda uit. "Ik ben zelf al veel op pad geweest in Breda, dus ik hoop dat deze fotografen mij weer nieuwe plekken en nieuwe perspectieven laten ontdekken." 

Fotografen worden bij deze wedstrijd uitgedaagd om foto's in drie categorieën te maken. "Ik heb gekeken waar ik zelf foto's van maak", vertelt Janssens. "Dat zijn bedrijven, mensen en geschiedenis. Zo kwam ik al snel bij de drie thema's 'bedrijvigheid', 'gezelligheid' en 'oudheid' uit." Dus weet jij nou het leukste bedrijf, het gezelligste plekje of een locatie boordevol geschiedenis, dan is deze wedstrijd iets voor jou. 

Een foto gemaakt door Jörgen Janssens, Stadsfotograaf Breda. (Tekst gaat verder na foto)

Wat moet je doen?
Je foto moet natuurlijk voor de deadline zijn ingeleverd. De eerste drie maanden van 2020 staan ieder in het teken van één van de thema's. Ieder thema heeft dan ook een andere deadline: bedrijvigheid op 22 januari, gezelligheid op 20 februari en oudheid op 22 maart. Iedereen mag deelnemen, ongeacht leeftijd of woonplaats. De ingestuurde foto moet wel in Breda zijn gemaakt.  

Kun je ook iets winnen?
Zeker, iedere maand zal de jury, bestaande uit docenten van de School voor Fotografie, een winnaar kiezen. De foto wordt beoordeeld op techniek, kwaliteit en originaliteit. Degene die als winnaar uit de bus komt, gaat er vandoor met een powerbank, een Breda Speld en een 50 x 40 afdruk van zijn of haar foto. Ook wordt er over de winnende foto en fotograaf een artikel geplaatst op BredaVandaag. 

Kijk hier voor meer informatie. 

De poster voor de wedstrijd. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief