Rector Van Wijlen (links) en minister Arie Slob (rechts)
Rector Van Wijlen (links) en minister Arie Slob (rechts) Foto: Onze Lieve Vrouwenlyceum

Minister Slob bezoekt OLV voor gesprek over 'heftige jaren'

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Minister Arie Slob bracht maandag een bezoekje aan het Onze Lieve Vrouwenlyceum in Breda. Hij sprak met rector Van Wijlen over de heftige gebeurtenissen die de school de afgelopen tijd te verkroppen heeft gehad. Rector Gijs van Wijlen is blij met de betrokkenheid van de minister. 

Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, maakte maandag tijd in zijn drukke agenda voor een bezoekje aan het OLV. De minister kwam naar de Bredase school om te praten over verschillende heftige gebeurtenissen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden op de school. Het OLV heeft een paar zware jaren gehad. Zo kwamen onder andere twee leerlingen van het OLV te overlijden bij de vliegramp MH17 en kwam een 16-jarige jongen om het leven bij een verkeersongeval. Vers in het geheugen staat de dood van de 15-jarige Megan. Zij overleed na een steekincident in de Bilderdijkstraat. 

"De minister kwam niet specifiek om te praten over Megan. Het ging over meerdere situaties", laat rector Van Wijlen weten. "We hebben de afgelopen jaren nogal wat meegemaakt als school. Na het tragische nieuws over Megan heeft de minister contact met ons opgenomen om zijn medeleven te betuigen", vertelt de rector. "Hij heeft toen beloofd een keer langs te komen voor een informeel gesprek."

En gisteren was het zover. De minister trok naar Breda om in gesprek te gaan met Van Wijlen. Ook sprak hij met de mentor van Megan. "Het was puur een informeel gesprek. Hij toonde zijn betrokkenheid en informeerde onder andere hoe het op dit moment gaat met de leerlingen en het personeel", vertelt de rector. "Hij sprak zijn medeleven uit naar alle betrokkenen."
 

Tekst gaat verder onder de foto.

Fataal steekincident

In een woning aan de Bilderdijkstraat vond op maandag 19 augustus een ernstig steekincident plaats. Hulpdiensten troffen een zwaargewond meisje aan in de woning. Zij is uiteindelijk aan haar verwondingen overleden. Elders in Breda werd een minderjarige verdachte aangehouden. Hij zit nog steeds in voorarrest. 

Het steekincident zou in de relationele sfeer hebben plaatsgevonden. Megan en de 16-jarige verdachte zaten bij elkaar op school.