De AH to go bestaat vandaag 20 jaar.
De AH to go bestaat vandaag 20 jaar. Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl

AH to go bestaat 20 jaar: vlaggetjes en posters in winkel op station

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - Frequente reizigers herkennen het vast wel. Onderweg naar de trein snel nog even een koffie of ontbijt halen bij de Albert Heijn to go. Die gemakswinkel bestaat vandaag alweer twintig jaar.

Als je de afgelopen week op het station in Breda bent geweest, heb je het vast wel gezien. In de AH to go hangen vlaggetjes en posters met de tekst '20 jaar to go'. Dat is niet zomaar. Op 15 november 1999 opende namelijk de eerste Albert Heijn-gemakswinkel haar deuren op het NS-station in Den Bosch. Al snel verspreidt de winkel zich over vele stations in het hele land. In 2001 wordt de naam veranderd naar 'AH to go'. Inmiddels kan de gemiddelde trein- of busreiziger niet meer zonder. 

De grootte van de winkel is niet te vergelijken met die van een normale supermarkt. AH to go's zijn vrijwel altijd tussen de 75 en 150 vierkante meter. Toch is het assortiment niet klein. Er liggen ruim duizend producten in de schappen. Volgens de site van de Albert Heijn zijn de kenmerken van de artikelen gemak, kwaliteit en versheid. "AH to go op het station is een gemakswinkel met snelle en gezonde oplossingen voor op het werk, thuis of onderweg." 

In de AH to go op het station zijn vlaggetjes opgehangen.