Riesjard Schropp Fotograaf

Van reünie tot de Efteling: Newmancollege viert 60-jarig jubileum

BREDA - Het Newmancollege is jarig. De school bestaat 60 jaar, en dat wordt deze week uitgebreid gevierd. Het 'feestje' begon zaterdag al met een reünie. Deze week vindt er onder andere een schrijversdag plaats op de school, en gaan de leerlingen naar de Efteling.

In de 60 jaar dat het Newmancollege bestaat, is het uitgegroeid tot een innovatieve onderwijsinstelling in Breda. "We hebben fijn pedagogisch klimaat", zegt de trotse rector Raymond van Velthoven. "Leerlingen gaan op een respectvolle manier met elkaar en de docenten om, en dat is ook omgekeerd het geval. We hebben zeer betrokken docenten. Daarnaast hebben we een heel goede begeleiding in de tweede lijn met onze counselors en hun ondersteuningsteam."

Voor de docenten Nederlands is het hoogtepunt vanzelfsprekend de schrijversdag op dinsdag 19 november. "Op deze dag willen we de horizon van de leerlingen verbreden. Schrijvers als Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Jaap Robben en Ronald Giphart komen 179 leerlingen uit havo en vwo 4 enthousiasmeren voor literatuur door met hen te praten over hun werk en passie."


Reünie

Het feest startte afgelopen al met een reünie met oude en nóg oudere bekenden. Hier werd ook het reünieboek uitgereikt. Maar ook de huidige leerlingen komen deze week niets te kort. Naast de andere, diverse activiteiten gaat de gehele school woensdag naar de Efteling. "Een mooi dagje weg met z'n allen en een mooie ervaring om te delen."

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief