Komende dagen veel grijze luchten.
Komende dagen veel grijze luchten. Foto: Nico Koevoets.

Weerbericht Breda: 'Saai grijze luchten, maar ideaal wandelweer'

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 15 november en de komende dagen.
Een omvangrijk lagedrukgebied boven het noorden van Frankrijk bepaalt grotendeels het weer in Europa. 

Weersverwachting voor vrijdag 15 november 2019
Het is rustig en saai herfstweer. Vandaag, maar eigenlijk ook het komende weekend is het grauw en grijs bewolkt weer. Op een enkel lokaal spatje regen na verloopt de dag droog. De noordoostenwind blaast gemiddeld met 2 of 3 Beaufort. Een zwakke tot matige wind. Ze voert frisse lucht aan met maxima tot 5 of 6 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Weinig verandering tijdens het weekend. Hooguit wat details. Zaterdag dus opnieuw meestal grijs bewolkt en veelal droog weer. Lokaal kan er toch een spatje regen voorkomen. En net zo lokaal kan de zon even knipogen. De wind waait zwak uit het zuidoosten of zuiden met 1 of 2 Beaufort. Middagtemperaturen rond 6 tot 7 graden. Zondag wederom veel wolken, maar meestal droog. De kans op een plaatselijke opklaring met zon wordt wat groter. Wel lekker wandelweer. De wind waait dan weer zwak uit het noordoosten of oosten. Maximumtemperaturen tot 6 graden. Maandag verloopt ook bewolkt, maar met in de loop van de dag opkomende regen vanaf het westen. Er staat dan een matige zuidwestenwind van 3 of 4 Beaufort. Het kwik loopt iets op naar 8 of 9 graden.

Zo was het weer gisteren (donderdag 14 november 2019)
Maximumtemperatuur        7,8 graden
Minimumtemperatuur         3,6 graden
Neerslag                            0,1 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 15 november 2019 om 14:00 uur