Slimme verkeerslichten in Breda: op afstand al zien of het groen is

BREDA - Breda heeft verschillende slimme verkeerslichten. Met de Flitsmeister-app kun je zien of het licht op rood, oranje of groen staat. Zo kunnen automobilisten hun snelheid alvast aanpassen. De app werkt bij zeventien verkeerslichten in de gemeente, maar er worden er nog veel meer toegevoegd.


Veel automobilisten hebben de Flitsmeister-app altijd aan staan. Die geeft het immers aan wanneer je een verkeercontrole tegenkomt. Maar tegenwoordig kun je op de app ook iets nieuws zien. Bij zeventien Bredase verkeerslichten zie je op afstand al of ze op groen staan.

In de app kun je zien op het verkeerslicht op rood, oranje of groen staat. Zo kun je alvast je snelheid aanpassen, zodat je niet meer hoeft te stoppen, alle groene lichten meepakt en door kunt rijden. De app is beschikbaar voor Android, en begin 2020 ook voor iOS.

In de toekomst worden er nog meer stoplichten toegevoegd, laat de gemeente Breda weten. Ook worden de functionaliteiten nog uitgebreid. Zo kun je straks bijvoorbeeld ook zien hoe lang het nog duurt tot een verkeerslicht op groen springt. Benieuwd om welke stoplichten het gaat? Je ziet het hier.

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief