Ook in Boeimeer gaat de kerstboom weer in brand | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Kerstboomverbranding
Kerstboomverbranding (Foto: Wijnand Nijs)
Uitgelicht

Ook in Boeimeer gaat de kerstboom weer in brand

BREDA - Bredanaars leveren hun kerstboom vaker in wanneer ze weten dat deze gebruikt wordt voor een verbranding, dan wanneer de bomen slechts verzameld en afgevoerd worden. Dat blijkt uit een evaluatie van de gemeente Breda. In 2020 zullen op acht plekken de kerstbomen in brand gaan. Dat is er één meer dan vorig jaar. De wijk Boeimeer is namelijk aan het lijstje toegevoegd.


Boeimeer, Bavel, Ulvenhout, Kievitsloop, Teteringen/Waterdonken, Ginneken, Prinsenbeek en Boeimeer. Dat zijn de plekken in de gemeente Breda waar de kerstbomen begin 2020 weer massaal zullen worden verbrand. Die verbrandingen hebben een groot voorbeeld, blijkt uit een evaluatie van de gemeente. Er worden namelijk meer kerstbomen ingeleverd bij verzamelplekken waar de bomen in brand gaan, dan op plekken waar dat niet gebeurd. Wel liggen de kosten bij een verbranding veel hoger dan bij een verzameling, vanwege de kosten van de dranghekken, brandweer etc. De inzameling van kerstbomen kostte de gemeente vorig jaar 32.967 euro, waarvan 10.834 euro specifiek relateert aan de zes verbrandingen.

Komend jaar zullen kerstbomen op acht plekken worden ingezameld waar ze níet in brand gaan. Dat zijn Zandberg, Brabantpark/Heusdenhout, Overakker/IJpelaar, Blauwe Kei, Sportpark, Effen, Princenhage en de Belcrum. Op alle plekken - verbranding of niet-  worden lootjes, prijzen en snoep uitgereikt aan kinderen die de bomen naar de verzamelplek brengen. 

GFT

Naast de inzamelingen en verbrandingen, kunnen Bredanaars ook in 2020 hun kerstboom weer kwijt bij het GFT-afval. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief