Witte lakens aan Bredase woningen: 'De zorg kan niet staken, vandaar dit laken' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Bredanaars hangen een laken aan woning als steunbetuiging.
Bredanaars hangen een laken aan woning als steunbetuiging. (Foto: Hanneke Marcelis)

Witte lakens aan Bredase woningen: 'De zorg kan niet staken, vandaar dit laken'

BREDA - Zorgblogger Tommie Niessen, beter bekend als 'Tommie in de zorg', heeft iedereen opgeroepen om vandaag een witte vlag, laken of zorguniform aan hun woning te hangen. Dit als steunbetuiging aan de stakende ziekenhuismedewerkers. Die vraag wordt door Bredanaars beantwoord. 


'De zorg kan niet staken, vandaar dit laken', dat is de oproep van zorgblogger Tommie Niessen op Facebook. Hij hoopt dat als zoveel mogelijk mensen een witte vlag, laken of zorguniform aan hun woning hangen, dit net zoveel impact heeft als op het Malieveld staan.

"Tienduizenden zorgverleners hebben het ontzettend zwaar, velen van hen hebben het plezier in hun werk verloren omdat ze amper tijd hebben om dát te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor hun medemens", legt Niessen uit in zijn post. "De werkdruk is hoog, de uitstroom is gigantisch en de waardering is minimaal. Daar lijden zorgverleners onder. Dus bij deze wil ik iedereen oproepen om aandacht te vragen voor de Zorg, want vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken."

Goede cao
In totaal 'sluiten' vandaag 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra de deuren. Alleen de spoedafdelingen blijven geopend. De reden hiervoor is een staking van het personeel vanwege het lopende cao-conflict. De ziekenhuismedewerkers zijn boos op de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vanwege het uitblijven van een goede cao. Samen met vakbonden willen de medewerkers een goede structurele loonsverhoging in 2019 en een extra toeslag op loon wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen. Verder eisen ze goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief