Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Áltijd een boete bij de Houtmarkt dankzij camera's met kentekenherkenning

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - Automobilisten die door de bussluis op de Houtmarkt rijden, krijgen voortaan áltijd een boete thuis. Er worden camera's geplaatst met kentekenherkenning, waardoor iedere overtreder meteen bekeurd kan worden.

De Houtmarkt is enkel bereikbaar voor bussen, taxi's, hulpdiensten en andere auto's met toestemming. Toch rijden mensen er vaak door, met de nodige schade tot gevolg. Vanaf december hangen er daarom camera's met kentekenherkenning. Deze slimme technische oplossing zorgt voor 100% controle. Wie zonder toestemming door de Houtmarkt rijdt kan rekenen op een boete van 95 euro.

"De afgelopen jaren was er veel schade door doorrijders bij de bussluis", vertelt Boaz Adank, wethouder Bereikbaarheid. "Met deze nieuwe techniek is het makkelijker om te controleren en is er minder kans op storingen en schades. De paaltjes op de Houtmarkt zijn weg en vanaf december hangen er camera's."

Met borden wordt de verandering ter plekke vooraf aangekondigd. En voor verkeer vanaf de Oude Vest wordt de rijrichting naar de Keizerstraat duidelijker. De opgedane ervaringen met de handhaving met camera's gaat de gemeente Breda toepassen in het voetgangersgebied in het centrum. De verwachting is dat door deze 100% controle het aantal ongewenste verkeersbewegingen flink terugloopt.