Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Jeugdhelden in het zonnetje tijdens lintjesuitreiking

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Voor de tweede keer zette gemeente Breda gisteren haar jeugdhelden in het zonnetje. Uit zeven voordrachten koos de jury drie winnaars. Zij ontvingen een lintje van burgemeester Paul Depla en wethouder Marianne de Bie. 

Drie Bredase jeugdhelden werden gisteren in het zonnetje gezet op de dag van de rechten van kind. Het drietal ontving een lintje voor hun bijzondere prestaties. De lintjes werden uitgereikt door burgemeester Depla en wethouder van jeugd, Marianne de Bie. 

Met dit initiatief wil gemeente Breda speciale aandacht voor jongeren die zich het afgelopen jaar hebben ingezet om Breda een nog mooiere en sociale plek in Nederland te maken.

Evi de Jongh

De 14-jarige Evi de Jongh ontving een lintje van de burgemeester voor haar inzet voor kankerbestrijding. De Bredase tiener zamelt al heel wat jaren geld in voor dit goede doel. Zij is hier mee begonnen nadat haar opa een paar jaar geleden getroffen werd door de ziekte. Evi houdt ook acties op haar school Scala. Zo heeft zij onder andere een avond georganiseerd voor KIKA. In totaal haalde ze meer dan tienduizend euro op. 

Guusje Hofman

De 15-jarige Guusje is een voorbeeld voor de jeugd van een echte familieclub met ambitie. Ze geeft namelijk training en is vrijwilliger bij voetbalclub UVV'40. Twee keer per week staat ze op het veld om training te geven aan de jongensteams en het meisjesteam van de JO9-5M. Op zaterdag coacht ze de wedstrijden van het team. Ook helpt Guusje in de projectgroep Grote Clubactie en bij activiteiten zoals het jeugdtoernooi.

Dunya van Bergen

Dunya van 10 heeft een jaar lang in de leerlingenraad gezeten van haar basisschool. Zij heeft zich ingezet om afval te scheiden in de klassen, omdat zij dit thuis al deed. Ook heeft zij het idee aangedragen om tijdens de kerstperiode geld op te halen voor de Plastic Soup Foundation. Hiervoor is een activiteitenveiling gehouden op haar school.