Denzel met Yuri van Gelder
Denzel met Yuri van Gelder (Foto: Chatime)

Denzel over 12,5 jaar ChaTime: 'Ik was één van de allereerste reporters'

BREDA - Kinderen uit alle wijken van Breda met elkaar in contact brengen én ze enthousiast maken over journalistiek. Met dat doel richtte Lidia van Hooijdonk 12,5 jaar geleden het magazine ChaTime op: een magazine voor en door kinderen. Maar zonder de razende reporters was dat natuurlijk niet gelukt. Eén van hen is Denzel.


In het kort: wie ben je, en wat doe je tegenwoordig?
Mijn naam is Denzel, 22 jaar oud en ik ben recent afgestudeerd als grafisch vormgever. Momenteel woon ik in Engeland om mijn bachelor in graphic communication te behalen en werk daarnaast als freelance graphic designer.


Wanneer was jij een razende reporter bij Lidia?
Vanaf de geboorte van het blad in 2007, ik heb toen het allereerste interview met Marielle Bastiaansen mogen doen en haar het hemd van het lijf mogen vragen. Ik kan me dit nog herinneren als de dag van gisteren. Als reporter heb ik die tijd de meest geweldige dingen voor het blad mogen doen.


Wat heb je geleerd van je tijd bij ChaTime?

Ben niet verlegen, durf vragen te stellen en probeer als reporter altijd zo goed mogelijk voorbereid te zijn door je vragen van te voren te bedenken. Zo verzeker je jezelf er van dat het gesprek lekker blijft rollen en je ook echt de vragen kan stellen die er toe doen.

Wat is je mooiste herinnering aan ChaTime?

Ik kan mij nog heel goed herinneren dat mij werd gevraagd wie ik graag wilde ontmoeten voor een interview, destijds zat ik op turnen en was ik een enorme fan van Yuri van Gelder. Drie keer raden wie ik een tijdje later heb mogen interviewen, Yuri van Gelder! Hij heeft die dag mijn turnschoenen gesigneerd en deze heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds bewaard. Als ik heel eerlijk moet zijn is eigenlijk elke terugblik op ChaTime en de reporters een fantastische herinnering voor mij, we hebben samen zoveel leuke dingen gedaan.

Raad je het kinderen aan om zich aan te sluiten bij ChaTime? En waarom?

Zeker weten! Ik ben altijd met veel plezier meegegaan op avontuur, samen met Lidia en de reporters van ChaTime heb ik zo veel mogen en kunnen doen. Ik heb grote sterren ontmoet, een modeshow gelopen, in een hummer gereden, mijn jeugdheld ontmoet, kookles gehad van Cas Spijkers, op de cover van het blad gestaan en nog zo veel meer. Wie wilt dat nou niet? Ik zeg doen!

Wat is ChaTime?
ChaTime is een magazine en website voor en door kinderen. ChaTime werkt onder andere met het basisonderwijs in Breda met groep 5 t/m groep 8. Leeftijd: 8 tot 12 jaar. ChaTime leert op een eigentijdse en educatieve en afwisselende manier kinderen hoe leuk en belangrijk het is om met taal, lezen en schrijven om te gaan. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief