Het vliegtuigje cirkelt boven Breda.
Het vliegtuigje cirkelt boven Breda. (Foto: Tom van der Put)

Vliegtuigje met anti-Depla leus cirkelt boven stad

BREDA - Boven Breda cirkelt een vliegtuigje met een opvallende tekst erachter. 'Www.pauldeplamoetweg.com' valt er te lezen. Op de site uiten mensen zich tegen de burgemeester. Wie er achter zit, is niet duidelijk. 


Zondagmiddag vliegt er een klein vliegtuigje over de stad heen. Achter het vliegtuigje hangt een spandoek met de opvallende tekst 'www.pauldeplamoetweg.com'. Wie naar de site gaat, ziet dat mensen zich daar uiten tegen tegen de Bredase burgemeester Paul Depla. 

De mensen achter de site noemen de burgemeester een 'echte beroepspoliticus'. "Ooit was je de rijzende ster binnen de partij, voorbestemd voor een mooie post in het kabinet. Maar toen het moment daar was, kwam je niet door de screening van de AIVD. Je zou chantabel zijn, volgens de dienst."

Verder op website vragen ze Depla op te stappen. "Daarom ons voorstel: wees voor één keer in je leven eens eerlijk tegenover jezelf. Stap op als burgemeester van Breda." Onder het kopje 'Stem tegen Paul Depla' kunnen Bredanaars tegen onze burgemeester stemmen. Inmiddels is dat al zo'n 3080 keer gedaan.

Paul Depla
De 54-jarige Paul Depla is sinds maart 2015 burgemeester van Breda. Hij is lid van de Partij van de Arbeid (PvdA). Voordat Depla burgervader van Breda werd, was hij wethouder in Nijmegen en burgemeester in Heerlen. 

Burgemeester Paul Depla. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief