Foto: EDWIN WEERS FOTOGRAFIE

Oproepen Luisterlijn blijven onbeantwoord door tekort aan vrijwilligers

BREDA - De luisterlijn wordt steeds vaker gebed. Afgelopen jaar werd er zo'n 500.000 keer naar het telefoonnummer gebeld, en dat aantal blijft stijgen. Maar de stichting heeft niet genoeg vrijwilligers om al die telefoontjes te beantwoorden. Eén derde van de oproepen blijft onbeantwoord. Daarom is de Luisterlijn in Breda dringend op zoek naar vrijwilligers.


Een luisterend oor bieden. Dat is wat de vrijwilligers van de Luisterlijn doen. Zowel via de telefoon, als via de chat. Brigitte is vrijwilliger in Breda: "Ik chat en bel al tien jaar wekelijks voor de Luisterlijn. En zo hoor ik verhalen over zorgen, verdriet en eenzaamheid. Ik ben geen therapeut en kan problemen niet oplossen. Maar ik luister zonder te oordelen. Dat is vaak al genoeg. Ja, ik voer soms zware gesprekken, maar het komt ook voor dat mensen bellen of chatten om even de dag door te nemen omdat ze niemand hebben. Ik kan nog steeds geraakt worden door sommige gesprekken, dan zit ik met tranen in mijn ogen."

Toch krijgt niet iedereen die naar het nummer (0900 0767) belt een vrijwilliger aan de lijn. Vorig jaar bleven zo'n 165.000 oproepen onbeantwoord. Daarom is de Luisterlijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

Hoor jij vaak dat je goed kunt luisteren? Dan is vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn echt iets voor jou. De Luisterlijn ontvangt jaarlijks zo’n 500.000 oproepen en dit aantal stijgt. Hiervan blijft een deel (zo ‘n 165.000) onbeantwoord vanwege een tekort aan vrijwilligers. De Luisterlijn in Breda is daarom dringend op zoek naar meer vrijwilligers voor zowel aan de telefoon, als de chat.

Is meehelpen bij de Luisterlijn iets voor jou? Kom dan kennismaken tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 12 december bij de Luisterlijn Breda. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie over het vrijwilligerswerk en de training die je volgt voor je bij ons aan de slag gaat. Tijdens de training ontwikkel je je luister- en gespreksvaardigheden verder. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

Wil jij meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn of jezelf aanmelden voor de informatiebijeenkomst in Breda? Kijk dan op de website www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan als vrijwilliger.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief