Screenshot van interview Bredase filmmakers. FOTO FRITZ KOHLE
Screenshot van interview Bredase filmmakers. FOTO FRITZ KOHLE (Foto: Fritz Kohle)

Bredase filmmakers maken documentaire om Filipijnse weeskinderen een betere toekomst geven

BREDA - Arleen Cuevas en Fritz Kohle zijn twee docenten filmproductie aan Breda University. Via crowdfunding platform ‘voordekunst’ start het stel nu een campagne om geld in te zamelen voor de productie van een documentaire over weeskinderen in de Filipijnen. Ze vragen om de hulp van de gemeenschap op dit project te steunen voor een betere toekomst voor de kinderen.


Tijdens hun laatste bezoek leerden Cuevas en Kohle over het leven van wezen bij de Albert Schweitzer Foundation in Cordova. Het stel wil geld inzamelen om een korte documentaire te produceren over het werk van het weeshuis met Filipijnse weeskinderen. De documentaire zal helpen om meer sponsors aan te trekken om deze weeskinderen een kans te bieden naar de middelbare school en universiteit gaan. Deze ontwikkeling is al gaande bij het weeshuis, maar door de documentaire hopen de filmmakers deze trend nieuw vuur in te blazen.

Steunen

Fritz Kohle: “Alle beetjes helpen. Steunen kan zowel financieel als promotioneel via social media. De kern is dat er aandacht is voor de kinderen van het weeshuis in Cebu, zodat zij door de hulp van sponsoren een betere opleiding krijgen en daarmee een betere toekomst”.  De crowdfunding vind je hier.