Sportieve plussers. FOTO JASMIJN BUL
Sportieve plussers. FOTO JASMIJN BUL (Foto: Jasmijn Bul)

Beweegprogramma maakt sporten mogelijk voor 55-plussers met een beperking

BREDA - Sporten is goed voor iedereen. Maar het is niet voor iedereen even makkelijk. Voor veel ouderen met een beperking of een aandoening is het lastig om in beweging te komen. Voor hen heeft Breda Actief het beweegprogramma opgezet. Tijdens het programma maken zij 8 weken lang elke week kennis met een andere beweegmogelijkheid.


Tijdens het Beweegprogramma, dat dit jaar in de Bredase wijken Westerpark/Tuinzigt plaatsvindt, maken de deelnemers kennis met verschillende beweegmogelijkheden. Daarbij wordt er per deelnemer gekeken wat de lichamelijke mogelijkheden zijn. Het programma duurt 8 weken waarin de ‘plussers’ elke woensdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur samen een andere beweegmogelijkheid uitproberen. Dit gebeurt in samenwerking met verschillende sportaanbieders. Zo ontdekken de deelnemers wat ze leuk vinden. En tegelijkertijd is ook het sociale deel erg belangrijk.

Samen in Beweging

Het Beweegprogramma is onderdeel van het project Samen in Beweging en wordt elk jaar in een ander Bredaas gebied opgestart. Dit jaar is het speciaal gericht op de wijkbewoners van de Haagpoort, Heilaar, Tuinzigt en Westerpark.

Aanmelden kan door te mailen naar unieksporten@breda-actief.nl. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief