Camera's met kentekenherkenning in gebruik genomen bij Houtmarkt | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Bredavandaag

Camera's met kentekenherkenning in gebruik genomen bij Houtmarkt

BREDA - De camera's met kentekenherkenning die afgelopen dagen geplaatst zijn bij de Houtmarkt, zijn vandaag in gebruik genomen. Automobilisten die nu door de straat rijden, krijgen voortaan áltijd een boete thuis. 


De Houtmarkt mag je niet zomaar in rijden. De straat is enkel toegankelijk voor bussen, taxi's, hulpdiensten en andere auto's met toestemming. Toch rijden mensen er vaak doorheen. Maar wie dat vanaf vandaag doet, krijgt gegarandeerd een boete huis. De camera's met kentekenherkenning zijn namelijk in gebruik genomen. Bij degenen die zonder toestemming door de straat rijden, wordt met de camera het kenteken gescand. Zo krijg je automatisch een boete van 104 euro thuis. De camera's zorgen dus voor 100 procent controle. 

"De afgelopen jaren was er veel schade door doorrijders bij de bussluis", vertelt Boaz Adank, wethouder Bereikbaarheid. "Met deze nieuwe techniek is het makkelijker om te controleren en is er minder kans op storingen en schades." De oude paaltjes zijn weggehaald nu de camera's gebruikt worden.

Met borden wordt de verandering ter plekke vooraf aangekondigd. En voor verkeer vanaf de Oude Vest wordt de rijrichting naar de Keizerstraat duidelijker. De verwachting van de gemeente is dat het aantal automobilisten die door de Houtmarkt rijdt door de aanpassingen flink zal afnemen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief