WinterWonderBeek 2012
WinterWonderBeek 2012

Drie weken schaatsplezier: Prinsenbeek maakt zich op voor elfde WinterWonderBeek

Door: Amber Kuijs Cultuur

PRINSENBEEK - Prinsenbeek maakt zich op voor de elfde editie van WinterWonderBeek. Vanaf de officiële opening aankomende donderdag kan er drie weken door jong en oud geschaatst worden op de ijsbaan op de markt van Prinsenbeek.

Na een succesvolle jubileumeditie vorig jaar is het weer tijd voor een nieuwe WinterWonderBeek. Vanaf donderdag 12 december neemt het evenement als eerste de 'nieuwe' Markt in gebruik. Daardoor is er dit jaar een nieuwe opstelling, zonder Roetsjbaan helaas. Dat maakt het er niet minder gezellig op. Of het nu gaat om een paar uurtjes schaatsen of gezellig bij kletsen in het schaatscafé, het is drie weken lang genieten voor jong en oud.

Met het programma is geprobeerd om alle doelgroepen aan te spreken. Zo is er schoolschaatsen, een ijshockey-clinic, ijsdisco, Special Stars on Ice en IJs Jeu de Boules. Daarnaast worden er nog vele andere dingen als een Korenmiddag, Santa Run, lichtjestocht en Klûûntocht georganiseerd. Kijk hier voor het complete programma. 

Praktische informatie
In 2018 vierde WinterWonderBeek haar tienjarige jubileum. Er worden deze elfde editie zo'n 10.000 schaatsers op de Prinsenbeekse ijsbaan verwacht. Net zo als andere jaren is de toegang tot de schaatsbaan 2,50 euro. Heb je geen schaatsen in huis? Deze kun je bij WinterWonderBeek huren voor 3,00 euro. Tot en met donderdag 2 januari is iedereen welkom op de Markt.