Deelnemers kunnen zelf workshops volgen tijdens de twaalfde editie van Cultuurnacht.
Deelnemers kunnen zelf workshops volgen tijdens de twaalfde editie van Cultuurnacht. Foto: Wijnand Nijs

Kaartverkoop Cultuurnacht Breda gestart: meer dan honderd evenementen in de stad

Door: Maarten Elst Cultuur

BREDA - Het aftellen naar Cultuurnacht Breda kan langzaamaan weer beginnen. De kaartverkoop voor de twaalfde editie van het evenement op 25 januari is vrijdagochtend begonnen. Dit jaar slaat de organisatie een nieuwe weg in met een nieuwe slogan ('Verlang de Nacht') en een gloednieuwe website.

De eerste vijftig zogeheten 'cultuursnuivers' profiteren van een vroegboekkorting, zij betalen 7,50 euro per kaartje. Als de voorraad op is, loopt de prijs op naar tien euro. Enkele dagen voor Cultuurnacht ben je 12,50 euro kwijt. Op de dag zelf kunnen er ook nog kaartjes worden gekocht, last-minute betaal je vijftien euro om deel te nemen aan alle activiteiten. Kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang, maar moeten wel een polsbandje afhalen bij een van de ticketpunten. Op deze plekken kunnen ze ook de inmiddels bekende wolflampjes aanschaffen voor twee euro.

Tot de afgelopen editie maakte de Cultuurnacht jaarlijks een folder met het hele programma, maar daar is dit jaar verandering in gekomen. De folder was naar eigen zeggen niet interactief, niet actueel tot op het laatste moment en moeilijk te raadplegen buiten in het donker. Het volledige interactieve programma is aan de hand van filters en een tijdlijn raad te plegen op de nieuwe mobiele website van het evenement. De eerste activiteiten zijn inmiddels ingevuld, maar dit wordt tot aan de Cultuurnacht op 25 januari nog verder aangevuld.

Breda zal zaterdagavond en -nacht volledig in het teken staan van Cultuurnacht Breda. Op zo'n vijftig locaties in en rond het centrum, de Belcrum en de Gasthuisvelden kan je dan meer dan honderd verschillende activiteiten bezoeken. Van tentoonstellingen en performances tot concerten, dansvoorstellingen, verhalenvertellers en jonge DJ's. Verlicht met de wolflampjes trekken naar verwachting zo'n vijfduizend bezoekers langs deze activiteiten. De Cultuurnacht Breda 2020 begint om 16.00 uur en duurt tot in de kleine uurtjes. Tussen 16.00 en 21.00 is er volop activiteit voor gezinnen met kinderen.