Afbeelding

Weerbericht Breda: 'Buien en felle rukwinden, maar zaterdag wordt beter'

Door: Nico Koevoets Algemeen

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 6 december 2019 en de komende dagen.


Sinterklaas heeft amper zijn hielen gelicht of het licht koude winterweer maakt plaats voor onstuimig weer met regen en wind. Een lagedrukgebied boven het noordelijk deel van de Noordzee is hiervoor verantwoordelijk. Het zendt vrijdag zijn regenfronten over Nederland. Tevens wordt er zachtere lucht naar onze omgeving getransporteerd.

Weersverwachting voor vrijdag 6 december 2019
Het is vandaag meestal bewolkt en regenachtig. In de loop van de middag wordt het tijdelijk wat droger weer voordat in de avond een buienlijn passeert. De buienlijn gaat lokaal gepaard met kortstondige felle regen en rukwinden tot 60 km/u. De wind waait gemiddeld matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten (4 of 5 Beaufort). De maximumtemperatuur wordt pas later op de dag bereikt met ca 10 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Op zaterdag is er een tijdelijke weersverbetering. Het is wisselend bewolkt met nu en dan zon. Het blijft veelal droog en de wind waait matig (4 Beaufort) uit het zuidwesten. Maximumtemperaturen tot 9 graden. Zondagochtend vroeg eerst wegtrekkende algemene regen gevolgd door een wisselende bewolking overdag. Er vallen dan ook een paar buien. De zuidwestenwind is dan gemiddeld matig tot vrij krachtig met opnieuw rukwinden tot 60 km/u. Vooral in de nacht naar maandag toe kan het behoorlijk waaien. Middagtemperaturen onveranderd op 9 graden. Maandag komt het kwik niet hoger dan 7 graden en draait de wind van west naar noordwest en is gemiddeld nog steeds matig tot vrij krachtig. Verder vallen er talrijke regen- en hagelbuien.

Zo was het weer gisteren (donderdag 5 december 2019)
Maximumtemperatuur        6,2 graden
Minimumtemperatuur        0,1 graden
Neerslag                           droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 6 december 2019 om 10:00 uur