Reizen vanaf station Breda? 8% van de treinen komt te laat | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Leonard Passchier

Reizen vanaf station Breda? 8% van de treinen komt te laat

BREDA - In Breda komt ongeveer 8% van de treinen met vertraging aan. Vier op de honderd treinen komen zelfs helemaal niet aan. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws en vertraagd.com


Inwoners van Brabant hebben de grootste kans op vertraging met de trein en uitval. Een verschil met het Noorden, waar de trein bijna altijd op tijd rijdt. Met een één na laatste plek op de lijst van 393 stations komt Breda er niet goed vanaf. Ongeveer 8% van de treinen komt hier met vertraging aan. Daarnaast rijden vier op de honderd treinen helemaal niet. Alleen station Eygelshoven Markt bij Heerlen scoort nog minder goed in punctualiteit. Station Breda-Prinsenbeek is wel omhoog gegaan in de ranglijst. In 2016 stond deze op een 376 plaats, dit jaar op een 355 plaats. 

In het onderzoek worden er een aantal redenen gegeven voor de vertragingen en uitval. Zo zijn er veel complexe lange trajecten, die een groter risico hebben dan korte afstanden. Daar bovenop komen de vertragende goederentreinen, die door Brabant rijdt. Ook zijn er dit jaar veel problemen geweest met de sowieso al storingsgevoelige hogesnelheidslijn. Daar maken treinen op de route Den Haag-Rotterdam-Breda-Eindhoven gebruik van. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief