Peter van der Velden toen hij nog burgemeester was van Breda
Peter van der Velden toen hij nog burgemeester was van Breda Foto: Wijnand Nijs

Oud-burgemeester Peter van der Velden ambassadeur gezonde leefstijl Breda

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Oud burgemeester Peter van der Velden heeft zich opgeworpen als ambassadeur om Bredanaars een gezondere leefstijl aan te meten. Afgelopen jaar heeft hij noodgedwongen op medisch advies zijn werk als waarnemend burgemeester van de Hoeksche Waard moeten neerleggen. De intensieve werkzaamheden van het burgemeesterschap hadden negatieve impact op de regulatie van zijn diabetes. Sindsdien sport hij actief, en wil hij Bredanaars motiveren om hetzelfde te doen. 

Nu 9 maanden later traint hij 2 per week binnen het programma van BredaTelt en gaat hij regelmatig zwemmen. "Naast dat bewegen fysiek en mentaal goed voor is, is juist het sociale component belangrijk", aldus van der Velden. 

Het programma binnen BredaTelt is gericht op bewustwording, kennisvergroting en gedragsverandering bij inwoners om zo eigen regie te pakken op hun eigen vitaliteit.  Het programma wordt in verschillende wijken onder professionele begeleiding georganiseerd.

Informatiebijeenkomsten

Ben je benieuwd geworden? De komende periode staan er nog een aantal bijeenkomsten gepland

Dinsdag 17 december
9.00-10.30 uur           Zorg voor elkaar         Nieuwe Prinsenkade 25

Dinsdag 17 december
19.00-20.30 uur          Huize raffy                  Bernard de Wildestraat 400A

Donderdag 19 december
12.00-13.30 uur          Hotel Merlinde           Schorsmolenstraat 6

Inwoners met een Bredapas kunnen tegen een gereduceerd tarief deelnemen. Meer informatie en aanmelden kan via www.bredatelt.nl