Afbeelding
Foto: Edwin Wiekens

Ruim tweeduizend mensen bewonderden afgelopen jaar de Bredase muurschilderingen

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - Ruim tweeduizend mensen bewonderden afgelopen jaar de muurschilderingen van Blind Walls Gallery in Breda. Één van hen was koning Willem-Alexander. In 2020 verdubbelt de organisatie het aantal publiekstours. 

In 2019 gingen 2253 mensen op pad met Blind Walls Gallery. Alle publiekstours waren dit jaar uitverkocht. In 2020 verdubbelt Blind Walls Gallery de publiekstours. Iedere zondag vertrekt er een wandel of fietstour. Gidsen vertellen bezoekers dan de verhalen achter de muurschilderingen.

Aankomend jaar gaat de organisatie weer werken aan nieuwe schilderingen. Naar verwachting komen er in 2020 zo'n tien Blind Walls bij. 

Koning Willem-Alexander 

Ook Koning Willem-Alexander bewonderde afgelopen jaar één van de muurschilderingen van Blind Walls Gallery. Dit deed hij tijdens zijn bezoek aan Breda op 10 oktober. De koning kwam naar de stad ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding Breda.

De schildering die Willem-Alexander bekeek staat op de zijkant van De Teruggave. Daar maakte Kunstenaar Otecki de hoogste muurschildering van Breda. Hij liet zich inspireren door een bijzondere foto uit het Stadsarchief Breda. Op deze foto is te zien hoe twee buurmeisjes, Ria Vermeulen en Ineke van Wijck, boodschappen schrijven op de binnenrollende Poolse tanks. Het terrein rondom De Teruggave werd vroeger gebruikt als exercitieterrein door het leger, wat de locatie nog specialer maakt. 

Afbeelding
Afbeelding