Afbeelding
Foto: Shutterstock

Politie: 'Voorkom dat je in 2020 op je fiets naar het werk moet, ben de BOB'

Door: Bregje Kop Politie

BREDA - De kerstborrels staan weer voor de deur en dat betekent vaak ook dat er een hoop alcoholische drankjes worden genuttigd. Dat weet ook politieteam Weerijs. Zij proberen daarom op een ludieke wijze mensen via Facebook te waarschuwen. 

"Voorkom ongelukken en voorkom dat je in 2020 op de fiets naar je werk moet", begint het bericht van het politieteam. "Zorg voor een BOB of maak gebruik van een taxi of het openbaar vervoer wanneer jij je lijstje kerstborrels af gaat." 

Bij het bericht deelt het team een grappige foto van RUMAG. waarop staat: "Hoe kom je thuis van de kerstborrel? Haalt iemand je op? De politie waarschijnlijk." Op deze manier probeert de politie alle borrelaars te waarschuwen. "Weer verstandig voor je met een borrel (te veel) op achter het stuur stapt. Naast dat het enorm gevaarlijk is en het je rijvaardigheid beïnvloedt, levert het je enorm hoge boetes, een mogelijke rijontzegging en vaak een educatieve maatregel vanuit het RDW op."

Het team wil ook duidelijk maken dat wanneer je met een slok op achter het stuur zit, ze je niet thuisbrengen. "We halen je alleen op en houden je staande. De auto blijft achter en de bestuurder mag na een ademonderzoek te voet richting huis vanaf het bureau", melden ze. "Niet het leukste einde van je kerstborrel."