Afbeelding
Foto: CZ

Nieuwe online Mantelzorgtest verlicht (zorg)taken van mantelzorgers in Breda

Advertorial

(Advertorial) - Zorgen voor iemand die dichtbij je staat, kan heel prettig zijn voor allebei. En veel voldoening geven! Maar het is ook goed om af en toe stil te staan bij wat je allemaal doet… De Mantelzorgtest helpt om een goede balans te vinden tussen zorg voor uw naaste en aandacht en tijd voor uzelf. Doe de Mantelzorgtest en krijg inzicht in uw situatie. En maak gebruik van het hulpaanbod van organisaties bij u in de buurt! Zodat tijd met elkaar ook echt tijd vóór elkaar is.

“Toen mam hulp nodig had, heb ik zelf de zorg op me genomen. Ik voelde me geen mantelzorger, wist niet eens wat dat precies was. Dit doe je gewoon voor je moeder, dacht ik. En daar sta ik nog steeds achter! Het kost alleen tijd om je te beseffen dat je niet alles alleen hoeft te doen. En dat het niet erg is om hulp in te schakelen.” - Lisa (47)

Omdat mantelzorgers hun (zorg)taken vaak vanzelfsprekend vinden, zijn ze er (nog) niet van overtuigd dat tijdig hulp inschakelen verstandig is. Daarnaast hebben mantelzorgers regelmatig het idee dat zij de enige zijn die voor hun naaste kunnen of mogen zorgen. Bovendien zijn mantelzorgers vaak onbekend met het lokale hulpaanbod.

Herkent u zichzelf hierin? Misschien vindt u zichzelf helemaal geen ‘mantelzorger’? Maar wellicht hebt u wél het idee dat u steeds meer taken hebt in de zorg rondom uw naaste. En hoe vanzelfsprekend u het ook vindt: zorg wel dat het allemaal niet teveel wordt!

Stilstaan bij wat u allemaal doet

Zorgen voor iemand die dichtbij u staat, kan heel prettig zijn. Maar het is ook goed om af en toe stil te staan bij wat u allemaal doet… 

• Helpt u in de huishouding, zoals wassen en strijken? 

• Neemt u een deel van de verzorging over? 

• Doet u klusjes zoals administratie of boodschappen? 

• Kookt u regelmatig? 

• Gaat u vaak langs voor een praatje of wandeling?

Als u op meerdere van deze vragen ‘ja’ zegt, dan ligt er toch aardig wat op uw bordje. En dan hebt u óók nog vaak uw eigen gezin, werk en leven. Hoe valt die balans bij u uit? Je komt erachter met de Mantelzorgtest. Want misschien doe jij wel meer dan je denkt. De Mantelzorgtest helpt om een goede balans te vinden tussen zorg voor uw naaste en aandacht en tijd voor uzelf. Doe de Mantelzorgtest en krijg inzicht in uw situatie. En maak gebruik van het hulpaanbod van organisaties bij u in de buurt! Zodat tijd met elkaar ook echt tijd vóór elkaar is. De Mantelzorgtest is te vinden op breda.mantelzorgtest.nl