Afbeelding
Foto: Nico Koevoets.

Camera's moeten verkeerssituatie rondom Graaf Hendrik III Laan in beeld brengen

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Diverse camera's moeten de verkeerssituatie op de Graaf Hendrik III Laan en de Graaf Engelbertlaan in beeld gaan brengen. Een nieuw ontwerp voor de kruisingen is wenselijk.

Op dit moment loopt de afwikkeling van het verkeer op de Graaf Hendrik III Laan van en naar de Graaf Engelbertlaan minder goed. Ook zijn er gevaarlijke en onveilige verkeerssituaties. Dit komt door de huidige inrichting en het grote aantal verkeers- bewegingen. Een nieuw ontwerp voor de kruisingen is dus wenselijk.

Een onderzoeksbureau gaat in opdracht van de gemeente een verkeersonderzoek uitvoeren. Met behulp van camera's bij de kruispunten op en rond de Graaf Hendrik III Laan en de Willem van Oranjelaan worden verkeersstromen gemeten. Het onderzoek gaat op 29 januari van start en duurt tot 8 februari. Bewoners en andere belanghebbenden worden daarna betrokken bij de ontwikkeling van de plannen.

Privacy
Om de privacy van de inwoners en bezoekers aan de stad te waarborgen, hebben de camerabeelden lage kwaliteit. Deze is voldoende om voertuigen, fietsers en voetgangers van elkaar te onderscheiden. Maar nummerborden kunnen niet gelezen worden en gezichten zijn niet herkenbaar. De beelden worden alleen voor dit specifieke onderzoek gebruikt. Ze verdwijnen weer naar het onderzoek.

Locaties waar camera's komen:
Graaf Hendrik III laan – Piet Heynlaan – Graaf Hendrik III plein
Graaf Hendrik III laan – Langendijk – Kortenaerlaan
Graaf Hendrik III laan – Zaart
Graaf Hendrik III laan – op- en afritten Graaf Engelbertlaan
Willem van Oranjelaan – Mozartlaan
Willem van Oranjelaan – Händellaan – Verdilaan – Ravellaan
Willem van Oranjelaan – Ruitersboslaan – Chopinstraat
Willem van Oranjelaan – Baronielaan – Duivelsbruglaan – Burg. Kerstenslaan