Van de zorg tot de speeltuin: ruim 350 cadetten als vrijwilliger aan de slag in Breda | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Cadetten werken samen met jongeren in de Hoge Vucht
Cadetten werken samen met jongeren in de Hoge Vucht (Foto: Jorgen Janssens)

Van de zorg tot de speeltuin: ruim 350 cadetten als vrijwilliger aan de slag in Breda

BREDA - 370 cadetten steken vandaag de handen uit de mouwen. Bij zorginstellingen, scholen, speeltuinen en kinderboerderijen gaan zij een maatschappelijke dag vervullen. 


Vandaag is het weer tijd voor de jaarlijkse maatschappelijke dag van de cadetten. In zorginstellingen worden leuke activiteiten georganiseerd waarbij de cadetten zullen ondersteunen en meehelpen. Er wordt tijd gemaakt voor een gesprek, meegeholpen met koffie rondbrengen, de lunchkaart wordt klaar gemaakt, er worden spelletjes gespeeld en bij mooi weer wordt er gewandeld. 

Andere cadetten steken de handen uit de mouwen bij onder andere inloophuis De Honingraad, De Uitvindfabriek, de Voedselbank Breda en Kinderboerderij De Sik. Onder leiding van Surplus Jeugdwelzijn gaan cadetten samen met vijftien jeugdkops een winterbarbecue verzorgen in de Buurttuin Tiny Forest, in de wijk Brabantpark. 

Door deze maatschappelijke dag wil het cadettencorps graag bijdragen aan de bewustwording van cadetten van hun bijzondere positie binnen de samenleving. De stichting Betrokken Ondernemers verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis. Zo draagt de stichting bij aan een hechtere samenleving. De nadruk ligt hierbij op bedrijfsvrijwilligers die een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen met inzet van kennis en kunde, menskracht en middelen. 

Cadettenkorps
Het Cadettencorps is een vereniging voor en door aspirant-officieren (cadetten) van de Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee, gehuisvest op de Koninklijk Militaire Academie te Breda. Het Cadettenkorps zorgt voor de nodige ontspanning, het brengt saamhorigheid en kameraadschap onder de leden en brengt de cadetten de waarden en normen bij die zij moeten bezitten als officier in de Nederlandse Krijgsmacht. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief