Afbeelding

Gewonde man (45) probeert hulpverlener in gezicht te slaan

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA- Een 45-jarige Roemeen heeft zich zondagavond op de Belcrumweg misdragen terwijl ambulanceverpleegkundigen en agenten zich om hem bekommerden vanwege een hoofdwond. Hij schold de hulpverleners uit en probeerde een van de dienders in het gezicht te slaan. Hij werd met veel verzet aangehouden.

De hulpdiensten kregen om 19.00 uur een melding dat op de Belcrumweg ter hoogte van een discount supermarkt een man op de grond zat met een hoofdwond. Ambulancedienst en politie gingen ter plaatse. De man weigerde alle hulp en werd verbaal agressief. Hij riep daarbij enkele keren 'Fuck You' tegen de hulpverleners. Hij stond daarna op en probeerde een van de agenten een klap in het gezicht te geven. De politieman kon de vuistslag ontwijken.  

Aanhouding

Hierop werd de agressieve aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde. Hierop begon de man te slaan en schoppen. Hij werd overmeesterd en eerst naar het cellencomplex gebracht. Daarna is hij voor behandeling met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij krijgt een proces-verbaal ter zake het verstoren van de openbare orde en het plegen van verzet.

Daadkracht

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.