De herdenking van Ger van Zundert
De herdenking van Ger van Zundert Foto: Perry Roovers/SQ Vision

Politie toont bewakingsbeelden in onderzoek naar gruwelijke moord op Ger van Zundert

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - De politie heeft vanavond in Opsporing verzocht bewakingsbeelden getoond van de moord op Ger van Zundert (49). Ook was de stem te horen van de man die de afspraak met Ger maakte. De voormalig zakenpartner van Van Zundert die verdacht wordt van de moord zit vast. Maar zijn handlangers die de afspraak met Van Zundert maakten worden nog gezocht.

Op de beelden is te zien hoe de twee mannen met een witte Mercedes Citan aankomen bij het bedrijf. Op het geluidsfragment is te horen hoe één van de mannen een dag voor de moord op Van Zundert de afspraak maakt. De politie hoopt het met tonen van de beelden en laten horen van de stem nieuwe tips te krijgen in de zaak.

Garagebox

Ger van Zundert kwam begin april 2019 om het leven nadat hij werd vastgebonden in een garagebox aan de Sparrenweg door twee mannen die een afspraak hadden om naar auto-onderdelen te kijken. Van Zundert werd later die avond levend in brand gestoken. Buurtbewoners wisten Van Zundert te redden uit de brandende garagebox en zetten hem onder de douche. Hij was aanspreekbaar en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam. Hij heeft in het ziekenhuis aan agenten nog een verklaring kunnen afleggen. 

In de verklaring wees hij zijn voormalig zakenpartner aan als de dader. Die zit sindsdien in voorarrest. De mannen die de afspraak met Van Zundert maakten en hem zo in de val lokten, worden nog gezocht. Dat zou gaan om mannen met een Limburgs accent die mogelijk uit de omgeving van Heerlen komen.

Ger van Zundert overleed een dag later aan zijn verwondingen. Er werd in de dagen na zijn dood een grote herdenking gehouden in Tuinzigt voor Van Zundert.