Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Flinke toestroom coronapatiënten, zo'n 75 gevallen in het Amphia

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - Er is opnieuw een coronapatiënt overleden in het Amphia ziekenhuis. Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia tien mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

In het Amphia ziekenhuis worden momenteel 50 mensen met een COVID-19 besmetting verzorgd. Dat laat het ziekenhuis zaterdagochtend weten. 15 van hen liggen op de Intensive Care, 35 in de kliniek en 25 personen worden momenteel nog verdacht van COVID-19. Donderdag werden twee besmette patiënten ontslagen uit het ziekenhuis. Zij mogen thuis in isolatie en hoeven niet langer in het ziekenhuis verzorgd te worden.

Vrijdag werden zes coronapatiënten per bus van Amphia naar ziekenhuis in Groningen overgeplaatst.  Dit gebeurde al eerder deze week, toen werden namelijk al vijf besmette patiënten overgeplaatst naar andere ziekenhuizen in het noorden van ons land. Dat doet het Amphia uit voorzorg. De Nederlandse Vereniging voor Intensive Care gaf deze week aan dat de druk op de intensive cares vooral in Brabant erg groot is. Dat terwijl er in het noorden van Nederland amper coronapatiënten op de intensive care liggen. Door patiënten nu al te verplaatsen naar andere ziekenhuizen, is het Amphia voorbereid op de komst van nieuwe ernstig zieke coronapatiënten. Want het Amphia verwacht komende dagen een grotere toestroom van COVID-19-patiënten.

Het Bredase ziekenhuis heeft op de intensive care in totaal ruimte voor 30 patiënten. Andere COVID-19 patiënten worden in het Amphia op speciaal daartoe ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd (de zogenaamde cohort-afdelingen).