Foto: Gemeente Breda

Nationaal Park Van Gogh komt stap dichterbij

BREDA – Het Nationaal Park van Gogh komt een stap dichterbij. De gemeentebesturen van Breda, Zundert en Etten-Leur hebben ingestemd met het masterplan waaraan nu in totaal 40 partijen meewerken. Het 'Park' bestaat uit het gebied tussen en rondom Breda, Eindhoven, Den Bosch, Helmond, Tilburg, Zundert en Etten-Leur.Het label Nationaal Park opent deuren voor een scala aan activiteiten en ontwikkelingen in West-Brabant. Het Nationaal Park zal erg breed worden. Zo vallen de kenniseconomie van Brainport en BrabantStad eron samen met natuurgebieden, het kenmerkende Brabantse bekenlandschap én de tastbare erfenis van Van Gogh.

De gemeenten Zundert, Etten-Leur en Breda zijn enthousiast om mee te gaan in deze ontwikkeling. Een helder merk en een heldere boodschap kunnen een impuls geven aan allerlei toeristische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen.

Logische keuze

Met de geboorteplaats (Zundert), zijn eerste jaren als kunstenaar (Etten-Leur), zijn familiebanden  (Breda) en de schilderijen en tekeningen uit deze omgeving is het volgens de colleges van burgemeester en wethouders een logische keuze om het Van Gogh Nationaal Park te omarmen. De gemeenten hebben vertrouwen in de verder uitwerking van het Masterplan.

Wethouder Marianne de Bie van Breda ziet veel mogelijkheden: "Breda heeft een rijke geschiedenis met veel familiebanden met Vincent van Gogh. Een samenwerking in de regio West-Brabant laat zien dat we volop klaar zijn voor de toekomst van een Nationaal Park met hoge ambities."

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief