Foto: Shutterstock

Amphia update: 8 coronapatiënten overleden, 27 op intensive care

BREDA - In het Amphia ziekenhuis in Breda liggen momenteel 27 patiënten die besmet zijn met het coronavirus op de intensive care. Dat zijn er 7 minder dan een dag eerder. Toen lagen er 34 patiënten op de IC. Het Amphia heeft onder normale omstandigheden dertig bedden op de IC. 


Gisterenavond lagen er 27 mensen op de intensive care. Dat zijn er 7 minder dan de dag ervoor. Dat laat het ziekenhuis vanochtend in een update weten. In totaal worden er 81 coronapatiëten verzorgd in het Bredase ziekenhuis. Dat zijn er minder dan gisteren, toen werden er in totaal 91 patiënten verzorgd. Er zijn in de afgelopen 24 uur 11 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen. In totaal zijn dit 114 patiënten. 49 mensen zijn in het Amphia overleden aan de gevolgen van het virus. Acht daarvan kwamen de afgelopen 24 uur om het leven.

Normaal gesproken heeft de intensive care van het Amphia ziekenhuis in Breda een totale capaciteit van 30 bedden. Maar deze is inmiddels al fors uitgebreid. Momenteel staan er 43 IC-bedden in het ziekenhuis. En de IC kan nog verder worden opgeschaald. Het maximaal haalbare is momenteel 56 bedden. 

Intensive care

De intensive care in Nederland wordt overal fors uitgebreid om ruimte te creëren voor coronapatiënten. In de persconferentie van dinsdagavond liet minister Hugo de Jonge weten dat er deze zondag 2400 IC bedden moeten zijn gerealiseerd in ons land. Daarmee moet er op dat moment genoeg plek zijn voor alle patiënten. Maar de kans is groot dat de IC komende weken nog verder uitgebreid moet worden.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief