Foto: Perry Roovers/SQ Vison

Rechtbank: Bredase 'flatspringers' 20 jaar de cel in voor moord op Soufian Zouagh

BREDA - De rechtbank van Breda heeft donderdagmiddag 20 jaar gevangenisstraf opgelegd tegen de verdachten in de zaak rondom de dood van Soufian Zouagh. De twee werden bekend onder de naam de 'flatspringers', omdat zij probeerden te ontsnappen aan de politie door van de flat te springen. Hierbij raakten zij beiden gewond.


De rechtbank heeft vandaag lange celstraffen opgelegd voor de verdachten in de zaak rondom de dood van Soufian Zouagh. Daarmee neemt de rechtbank de eis van het OM over. Zouagh werd begin januari 2018 dood gevonden in zijn woning. Hij kwam door geweld om het leven. Er werden twee verdachten aangehouden, die tijdens een ontsnappingspoging van de flat aan de Roeselarestraat sprongen. Ze raakten daarbij beiden zwaargewond.

De twee verdachten ontkennen hun betrokkenheid in de zaak. Zij stellen dat ze niets met de moord te maken hadden en slechts op inbrekerspad waren. Maar volgens de rechtbank gaat het om een kille liquidatie. "Ze hebben een slapende, weerloze man vermoord met twee schoten door het hoofd." Over het motief is niets bekend. 

FOTOSERIES