Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Lege schoolpleinen op de dag van de Koningsspelen: Breda Actief komt met alternatief

Door: Bregje Kop Cultuur

BREDA - Eigenlijk hadden vandaag de schoolpleinen oranje gekleurd moeten zijn. Want vandaag stonden de landelijke Koningsspelen voor basisscholen gepland. Maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Toch laat Breda Actief de dag niet helemaal onopgemerkt voorbij gaan. Zij houden vandaag de Koningsspelen LIVE.

Normaal gesproken stonden vrijdag 17 april voor zo'n 7000 Bredase basisschoolleerlingen de Koningsspelen op het programma. Maar die gaan uiteraard niet door. Daarom komt Breda Actief met een alternatief.

Een vijftal sportcoaches van Breda Actief gaat vandaag live op YouTube. Vanuit huis kunnen kinderen meedoen met een heuse Koningsspelen-quiz. Antwoord geven op de vragen kunnen ze via de webtool Kahoot. De quiz bestaat uit 5 rondes met na elke ronde een energizer om lekker in beweging te blijven.

De quiz start om 11.00 uur voor de onderbouw en om 13.00 uur voor de bovenbouw. Via deze link kunnen de kinderen deelnemen. 

Koningsspelen

De Koningsspelen zijn een landelijke sportdag voor basisschoolleerlingen. De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd.