Afbeelding
Foto: Waterschap Brabantse Delta

Inwoners mogen via online enquête meedenken over toekomst van waterschap

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Waterschap Brabantse Delta komt met een online enquête waarin inwoners hun visie mogen geven over de toekomst van het water in Midden- en West-Brabant. Ook tijdens deze periode is het nodig om aan het water te blijven werken.

Er zijn veel uitdagingen voor het waterbeheer van de toekomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beperken van de gevolgen van klimaatverandering. Maar ook zijn er uitdagingen om nog meer stoffen uit het rioolwater te halen en het zuiveringsproces duurzamer te maken. 

Het waterschap is daarom benieuwd naar de mening van inwoners van Midden- en West-Brabant. Online lanceren zij een enquête. Inwoners kunnen door enkele vragen te beantwoorden zijn of haar mening geven over hoe het waterschap die taken in de toekomst uit zou moeten voeren. De vragen zijn verdeeld over zeven onderwerpen. 

"Iedereen merkt dat het werken aan het water steeds belangrijker wordt. Kijk alleen maar naar de gevolgen van de droge en hete zomers van afgelopen jaren", laat Kees de Jong, lid dagelijks bestuur van het waterschap weten. "Daarmee wordt het belang van voldoende en schoon water steeds zichtbaarder voor veel mensen. Het is daarom belangrijk dat iedereen meedenkt over hoe het waterschap in de toekomst zijn koers bepaalt."

Meer informatie en de enquête zijn te vinden op brabantsedelta.nl.