Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Amphia update: aantal patiënten op IC daalt naar 5, opnieuw 4 personen ontslagen

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - Er liggen momenteel nog vijf coronapatiënten op de intensive care van het Amphia. Dat heeft het ziekenhuis vanochtend bekend gemaakt in de dagelijkse update. Ook zijn er in de afgelopen vierentwintig uur opnieuw vier patiënten met het virus uit het Bredase ziekenhuis ontslagen. 

De druk op de intensive care van het Amphia ziekenhuis is aan het afnemen. Op het hoogtepunt van de crisis lagen er ruim dertig coronapatiënten op de ic. Dat terwijl de intensive care van het Amphia normaal gesproken überhaupt maar dertig bedden heeft. 

Inmiddels liggen er in het Bredase ziekenhuis nog vijf coronapatiënten op de intensive care. Er worden in totaal nog zestien coronapatiënten behandeld in het Amhpia. In totaal overleden er in het ziekenhuis 97 mensen aan het virus.

Ook zijn er in de afgelopen 24 uur opnieuw vier mensen met het virus ontslagen uit het Bredase ziekenhuis. In totaal zijn er sinds de uitbraak van het virus 273 mensen ontslagen uit het Amphia. 

Capaciteit

De dalende cijfers zijn goed nieuws. Tegelijkertijd legt Merijn Kant, hoofd van de IC-afdeling van het ziekenhuis, wel uit dat een forse investering in de intensive care hard nodig is. In de NPO Radio 1 podcast legde hij deze week uit dat ziekenhuizen nog jaren coronapatiënten op de IC zullen hebben liggen. Het aantal bedden moet volgens Kant dan ook structureel omhoog. En dat vereist een forse investering in de IC-afdelingen. Nederland heeft vergeleken met andere lande relatief weinig IC-bedden per 100.000 inwoners. Dat voldeed tot de corona-uitbraak, maar nu niet meer, stelt Kant.