Afbeelding
Foto: Google Maps

Ook Stedelijk Museum 1 juni weer open: 'We zijn achter de schermen druk bezig'

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Na wekenlang dicht te zijn geweest, opent ook het Stedelijk Museum Breda 1 juni weer de deuren. Goed nieuws voor kunstliefhebbers. "We hebben onze bezoekers erg gemist."

Culturele instellingen, waaronder musea, mogen per 1 juni hun deuren openen. Zo ook het Stedelijk Museum Breda. Bezoekers moeten voorafgaand aan hun bezoek wel een kaartje kopen en timeslot voor hun bezoek reserveren. Zo kan er gemakkelijker 1,5 meter afstand gehouden worden. Ook mag maar een bepaald aantal bezoekers tegelijkertijd naar binnen. 

"Wij zijn achter de schermen al druk bezig om alles in te richten voor een veilig museumbezoek", aldus Stedelijk Museum Breda. "Zo loopt er een bepaalde route door het museum, plaatsen we diverse desinfectiezuilen in het pand en gaan we met een pasjessysteem werken om het aantal bezoekers en medewerkers goed bij te kunnen houden. Bezoekers krijgen een keycord met een pasje eraan."

Provincie bestuur
Forum voor Democratie, Lokaal Brabant, VVD en CDA maakten vorige week bekend dat de Brabantse cultuursector zich moet voorbereiden op een 'geleidelijke afbouw van de cultuursubsidie richting het nieuwe normaal van na 2023'. Er ontstond veel onvrede in de Brabantse culturele sector. Daarom werd er een petitie opgestart. Deze is inmiddels al door zo'n 500 Bredanaars getekend. Stedelijk Museum Breda roept ook op om de petitie te tekenen. "Laat je horen!"