Foto: Archief

Stijging in fietsendiefstallen bij openbare plekken: 'Noteer kenmerken van je fiets'

BREDA - De afgelopen weken is het aantal fietsendiefstallen op openbare plekken in Breda gestegen. Dat meldt politieteam Markdal op Facebook. Zij roepen Bredanaars daarom op de kenmerken van je fiets te noteren. 


Volgens het politieteam hebben er de afgelopen weken meer fietsendiefstallen plaatsgevonden. Veel fietsen worden voornamelijk bij openbare plekken zoals winkelcentra, de binnenstad en het ziekenhuis gestolen. 

Daarom plaatsen de agenten van team Markdal nu een aantal tips op Facebook. "Zet je fiets altijd op slot. Maak deze met extra slot vast aan een vast object en op een goed verlichte plek." Ook wordt aangeraden om de fiets in één van de vijf fietsenstallingen van de gemeente te zetten. Dat is overdag gratis en 's nachts één euro. 

Ook benadrukken de agenten dat het noteren van de kenmerken van je fiets belangrijk is. "Denk hierbij aan framenummer, merk, type en kleur. Daarmee kan politie aangetroffen gestolen goederen bij de eigenaar terugbrengen." Daarnaast roepen ze op aangifte te doen wanneer je fiets gestolen is. "Alleen dan kan je aangetroffen gestolen fiets worden terugbezorgd."

Toch doet het politieteam zelf ook hun best om de eigenaren van fietsen terug te vinden. Regelmatig plaatsen zij foto's van fietsen waarvan de eigenaar onbekend is op hun sociale mediakanalen. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief