Burgemeester Paul Depla en horeca-ondernemer Johan de Vos vanavond te gast bij Op1 | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Paul Depla (rechts) bij een eerdere uitzending van Op1.
Paul Depla (rechts) bij een eerdere uitzending van Op1. (Foto: Screenshot Op1)

Burgemeester Paul Depla en horeca-ondernemer Johan de Vos vanavond te gast bij Op1

BREDA - Burgemeester Paul Depla en de vice-voorzitter van Horeca Nederland Breda, Johan de Vos zijn vanavond rond 22.20 uur te gast bij Op1. Beide heren hadden zich voorbereid op een proefdag in Breda maandag voor de opening van de horeca en terrassen, maar ze werden teruggefloten.


Over iets meer dan een week mogen de horeca en de terrassen weer open. Gisteren werd bekend dat de Bredase horeca 25 mei niet mag openen voor een proefdag. Burgemeester Depla en horeca-ondernemer Johan de Vos zijn teleurgesteld dat Den Haag de proefdag niet wil toestaan. Voornaamste argument hiervoor was dat de proefschaal te groot was. Hierdoor was de uitzondering op de landelijke aanwijzing van de minister niet mogelijk. De proefdag was volgens Depla en de Vos de ideale manier om kinderziektes te ontdekken voordat 1 juni alle horeca weer open mag. Vanavond zijn ze te gast bij Op1 om over dit onderwerp en het terrassenplan van Breda, wat wél doorgaat vanaf 1 juni,  te praten.

Proefdag

De Bredase tak van Koninklijke Horeca Nederland had een plan om op 25 mei aanstaande te gaan proefdraaien ter voorbereiding op het openen van de horeca op 1 juni. Dit plan was er op gericht om goed beslagen en op een veilige en verantwoorde manier ten ijs te komen op dag dat de horeca weer paraat moet staan.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief