Werkzaamheden Zuidelijke rondweg: tunnelbak vanaf vandaag iedere avond dicht | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Google Maps

Werkzaamheden Zuidelijke rondweg: tunnelbak vanaf vandaag iedere avond dicht

BREDA - De tunnelbak van de zuidelijke rondweg gaat op de schop. Vanavond starten de voorbereidende werkzaamheden. De tunnelbak is heel deze week iedere avond vanaf 20.00 uur gesloten. 


Vandaag start de gemeente met groot onderhoud aan de tunnelbak van de zuidelijke rondweg bij het Oranjeplein. Het onderhoud is nodig vooruitlopend op de geplande vergroening van de tunnel en herinrichting van het Oranjeplein.

Het werk gebeurt in twee fases. De zuidelijke rondweg is ’s nachts tussen 20.00 en 6.00 uur afgesloten ter hoogte van de tunnelbak van maandagavond 25 mei tot zaterdagmorgen 30 mei 6.00 uur. Tot en met vrijdag 26 juni gebeurt het werk overdag van 7.00 tot 16.00 uur. De tunnel is dan niet afgesloten. Voor de veiligheid is het mogelijk dat de maximum snelheid dan tijdelijk wordt beperkt tot 30 km/uur.

Wat gaat er gebeuren?

Om vergroening mogelijk te maken reinigt de gemeente de tunnelwanden en brengt hierna een beschermende beton-coating aan. Verder zijn er betonreparaties aan de steunpilaren en het plafond van de tunnel. Ook is er onderhoud aan de stalen leuningen op de wanden van de tunnel.

De plannen voor de vergroening van de tunnel en de herinrichting van het Oranjeplein zijn nog in de beginfase. De gemeente is met omwonenden en ondernemers in gesprek over de plannen. De uitvoering hiervan is naar verwachting in 2021.