Afbeelding
Foto: Bregje Kop

Leveranciers zijn Depla dankbaar: 'Fijn dat hij zich hard maakt voor de horeca'

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Burgemeester Paul Depla werd woensdagochtend op het stadskantoor verrast met anderhalve meter groenten en fruit. De leverancier Flexivers wilde op deze manier zijn dankbaarheid tonen aan de Bredase burgervader. "Hij heeft zich de afgelopen weken hard gemaakt voor de horeca in Breda. Dat vinden wij mooi om te zien."

Flexivers levert al jaren producten aan Bredase horeca-ondernemers. Tijdens de coronacrisis heeft het bedrijf gemerkt dat burgemeester Depla zich hard inzet voor de horeca. En daar zijn zij hem dankbaar voor. "Zo heeft de burgemeester onder andere meegedacht over een testdag voor de horeca op 25 mei", laat Flexivers weten. "Helaas mag dit niet doorgaan. Maar dat de burgemeester zo met de horecasector bezig is, vinden wij mooi."

Heropening

Burgemeester Paul Depla ziet de heropening van de horeca positief tegemoet. "Het is erg jammer dat er geen testdag is geweest, maar toch heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt", laat de burgemeester weten. "We zijn met diverse partijen druk bezig om te kijken hoe we alles het beste kunnen gaan vormgeven." 

Er zal in Breda meer ruimte gecreëerd gaan worden voor terrassen. Zo wordt ook nagedacht over het inrichten van het Chasséveld tot één groot terras. "Ik kan daar nu verder nog niets over zeggen", laat Depla weten. "Maar mochten daar terrassen komen, dan zijn deze plaatsen vooral voor dancings die voorlopig helemaal niet open kunnen. Denk aan bijvoorbeeld een Graanbeurs."