Foto: Lex v Lieshout Fotografie

Daling zet door: minder dan tien coronapatiënten opgenomen in Amphia

BREDA - Opnieuw is het aantal coronapatiënten dat wordt verzorgd in het Amphia gedaald. Momenteel liggen er nog 9 COVID-patiënten in het Bredase ziekenhuis. 


Uit de dagelijkse update van Amphia blijkt dat het ziekenhuis momenteel nog 9 patiënten met COVID-19 behandeld. 4 van hen liggen op de intensive care. Dat is er één minder dan een dag eerder. 

In de afgelopen 24 uur is er niemand in het Bredase ziekenhuis overleden aan de gevolgen van het virus. In totaal kwamen 102 coronapatiënten te overlijden in het Amphia. 

Ook is er opnieuw één patiënten met het virus ontslagen uit het ziekenhuis. In totaal ontsloeg Amphia 294 patiënten. 

Versoepelingen

Vorige week zijn er al enkele belangrijke versoepelingen doorgevoerd. Zo gaan kinderen weer naar school en mogen ze weer samen sporten, en mochten ook de contactberoepen weer open. Dinsdag werd bekend dat de beoogde versoepelingen van de coronamaatregelen gaan door. 

Vanaf maandag (25 mei) mogen meer zorginstellingen weer bezoekers toelaten en vanaf 1 juni kunnen dagbestedingen ook weer open. Ook mogen cafés, restaurants, theaters, bioscopen en musea per 1 juni open, maar alleen op reservering, voor maximaal 30 personen en met inachtneming van anderhalve meter afstand. Daarnaast zal het voortgezet en speciaal onderwijs hun deuren weer openen. 

Lees hier alles over versoepelingen.

FOTOSERIES