Foto: Piet Grim

Geslaagde scholieren hangen vlag uit tijdens Nationale Slaagdag

BREDA - De vlag kan uit vandaag! Scholieren krijgen vandaag definitief te horen of zij geslaagd zijn voor hun eindexamens. Vanwege de coronacrisis is deze Nationale Slaagdag in het leven geroepen. 


Scholieren mogen donderdag de vlag uithangen om te vieren dat ze geslaagd zijn voor hun eindexamens. Normaal gebeurt dit zodra de resultaten van het centraal examen binnen zijn, maar vanwege het wegvallen van deze toetsen is besloten een Nationale Slaagdag in het leven te roepen.

In samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het LAKS deze dag georganiseerd. Zo worden de scholieren, ondanks de coronacrisis, toch een beetje in het zonnetje gezet. 

Normaal gesproken maken examenkandidaten in mei het centraal examen, maar corona gooide roet in het eten. De laatstejaars krijgen dit jaar een volwaardig diploma op basis van de resultaten die ze hebben behaald met de schoolexamens. 

Veel scholieren konden op basis van de behaalde resultaten zelf al uitrekenen of zij geslaagd zijn of niet. Maar de meeste scholieren weten dit pas vandaag zeker. 

Wil jij een geslaagde in het zonnetje zetten? Lever de foto aan via www.bredavandaag.nl/geslaagd en wij plaatsen hem komende week in de nieuwe BredaVandaag-krant. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief