Afbeelding
Foto: Archief

'Beleefde' tieners beroven bewoonster Fatimastraat met babbeltruc

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Een bewoonster van een woning aan de Fatimastraat is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Ze liet een meisje en twee jongens binnen die hun handen wilden wassen nadat ze een ketting op een fiets hadden gelegd. Na het 'bezoekje' bleek de portemonnee van de bewoonster verdwenen te zijn.

Het meisje belde op 25 mei bij een woning in de Fatimastraat aan en zei, met zwart smeer aan haar handen, dat ze haar fietsketting opnieuw op haar fiets had moeten leggen. Ze vroeg aan de bewoner of ze binnen haar handen mocht wassen. Nadat ze dit gedaan had ging ze weg.

Korte tijd later kwam het zelfde meisje terug met twee jongens. Het meisje zei dat dit vrienden waren die haar geholpen hadden en vroeg of zij ook hun handen mochten wassen. Nadat ook zij weer waren vertrokken kwam de bewoner erachter dat haar portemonnee gestolen was.

De politie vraagt nu aandacht voor deze babbeltruc en hoopt op tips om de verdachten op te sporen. Het meisje was ongeveer 16 jaar, 1.60 meter lang en had blond haar. De jongens waren ongeveer even oud als het meisje en ook rond de 1.60 meter. Beiden zijn blank, donkerblond en hebben een normaal postuur. Opvallen is dat de drie tieners zeer beleefd waren, stelt de politie. "Doe altijd melding bij de politie als er iemand aan de deur komt en je het niet vertrouwt", roepen zij op.