Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Internationaal gezochte overvaller (23) opgepakt op parkeerplaats langs A27

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA/OOSTERHOUT - De politie heeft maandag 8 juni op parkeerplaats Galgeveld aan de A27 een 23-jarige man uit Almere aangehouden. De man werd door de Belgische autoriteiten gezocht voor zijn betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval begin december.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen rond  20.00 uur een Belgische auto rijden waarvan uit de politiesystemen bleek dat deze internationaal gesignaleerd stond voor de Belgische autoriteiten. De inbeslagname van de auto werd bevolen omdat deze auto betrokken zou zijn bij een strafbaar feit. De auto werd daarom op parkeerplaats Galgeveld aan de kant gezet.

Het bleek inderdaad om de gezochte auto te gaan en bij controle van de papieren van de bestuurder, een 23-jarige man uit Almere, bleek dat de Belgische autoriteiten ook op zoek waren naar deze man. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval. Zijn aanhouding en overlevering werd gevraagd. De man werd direct aangehouden en zijn auto in beslag genomen. 

In afwachting van zijn overlevering zit de man vast.