Foto: Wesley van der Linde

Meer dan duizend demonstranten verzamelen zich op Chasséveld voor BLM-protest

BREDA - Meer dan duizend mensen kwamen zaterdagmiddag bijeen op het Chasséveld. Daar demonstreerden zij tegen racisme en politiegeweld.


Meer dan duizend demonstranten verzamelden zich zaterdag op het Chasséveld. De demonstratie werd georganiseerd door het Mondiaal Centrum, BO Breda, Amnesty Breda en Buddy to Buddy. Om alles goed te laten verlopen zijn er verschillende maatregelen getroffen. Zo waren er kruizen op de grond gemarkeerd om anderhalve meter afstand aan te geven. Ook was het plein voorzien van verschillende geluidsinstallaties. Zo konden alle demonstranten de speeches goed horen. De demonstratie verliep erg rustig. 


Foto: Perry Roovers              

Racisme

In Breda kwamen eerder al 42 mensen bij de Koepel bijeen om op te staan tegen racisme. Meerdere organisaties en individuen willen hier onderdeel van zijn, daarom kwam het initiatief van het Mondiaal Centrum om aanstaande zaterdag een grootschalig solidariteit protest te organiseren. Al snel sloten veel organisaties zich aan, namelijk BO, Amnesty Breda, Platform Caribisch Nederland, Stichting Herdenking en viering afschaffing Slavernij, Stichting Marokkaanse jongeren, Stichting Jara en Buddy to Buddy. Zij riepen samen Bredanaars op om solidair te staan aan de gebeurtenissen in Amerika maar ook op te staan tegen het racisme wat nog dagelijks voorkomt in onze eigen stad. 


Foto: Wesley van der Linde

De Black Lives Matter protesten zijn al in verschillende steden door het land georganiseerd. Dat gebeurde onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven en Middelburg.


 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief