Amphia verzorgt momenteel nog één coronapatiënt | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Amphia verzorgt momenteel nog één coronapatiënt

BREDA - De teller van het aantal coronapatiënten in Amphia is opnieuw afgenomen. Vanaf vandaag ligt er nog maar één patiënt met het virus in het Bredase ziekenhuis.


De teller van het aantal coronapatiënten dat verzorgd wordt in het Amphia ziekenhuis is al sinds april aan het aflopen. Het was de vraag hoe lang dat zo zou blijven, aangezien eind april ook de eerste versoepelingen werden doorgevoerd. Maar van een nieuwe piek is in het Amphia vooralsnog geen sprake. De teller gaat namelijk gestaag richting de nul. Vandaag maakte het ziekenhuis bekend dat er nog één coronapatiënt wordt verzorgd in het ziekenhuis. Hij/zij ligt niet op de intensive care. 

In totaal werden er de afgelopen maanden 315 patiënten die besmet waren met Covid-19 opgenomen in het Amphia. Daarvan zijn er 106 in het ziekenhuis overleden.

Nieuwe uitbraken

Het coronavirus is op verschillende plekken in Europa al opnieuw opgeleefd. Zo waren er recentelijk nog nieuwe uitbraken in Spanje, Portugal, Duitsland en Italië. Daar werden coronaregels weer strenger gemaakt. Ook werden reisadviezen naar verschillende gebieden weer verscherpt van geel naar oranje

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief