Wethouder de Bie geeft startschot voor SummerviBes bij Belcrum Beach | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: WESLEY VAN DER LINDE

Wethouder de Bie geeft startschot voor SummerviBes bij Belcrum Beach

BREDA - Wethouder Marianne de Bie heeft vanmiddag bij Belcrum Beach het startschot gegeven voor Summervibes. Dit weekend start voor veel kinderen de zomervakantie, en daarom worden er in Breda zo'n 450 activiteiten georganiseerd verspreid over heel de stad.


Van 13 juli tot en met 21 augustus presenteert SummerviBes Breda een speciaal programma boordevol interessante activiteiten voor iedereen van 6 tot en met 18 jaar. En voor alle leeftijdsgroepen is er de Vakantiestraat. Kinderen en jongeren die niet op vakantie gaan vanwege corona kunnen met SummerviBes genieten van zo’n 450 activiteiten verspreid over de wijken in de stad. Het programma is samengesteld met jongeren en de maatschappelijke partners Breda Actief, Surplus, Grote broer/zus en Nieuwe Veste.


Foto: WESLEY VAN DER LINDE

SummerviBes Breda 

SummerviBes Breda organiseert overal in de stad en in de verschillende wijken allerlei activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Kinderen kunnen samen met andere kinderen sporten, chillen, muziek maken of creatief zijn. Meestal gratis en soms tegen betaling van een kleine bijdrage. Er zijn activiteiten voor alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar en voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Voor de jongeren boven de 12 jaar is er naast sport ook een stedelijk aanbod waarbij muziek en water centraal staan. 

Vakantiestraat 

Ook krijgen jongeren de mogelijkheid hun eigen straat om te toveren tot Vakantiestraat voor één tot drie weken. Tafeltennissen met de buurtkinderen, een filmpje pakken of picknicken op straat. Wanneer jongeren een plan bedenken om de eigen straat een tijdelijke vakantiebestemming te geven en ze kunnen rekenen op draagvlak in de straat, dan kunnen ze in overleg en met de gemeente hun ideeën uitwerken. SummerviBes Breda denkt met de jongeren mee, ondersteunt en zorgt ervoor dat iedereen zich houdt aan de corona-richtlijnen.


Foto: WESLEY VAN DER LINDE

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief