Foto: WESLEY VAN DER LINDE

Tweede week SummerviBes brengt 800 kinderen in beweging

BREDA - De tweede week van SummerviBes, het zomerprogramma in alle wijken van Breda voor de jeugd van 6 t/m 18 jaar, was druk bezocht. In totaal waren er zo'n 800 inschrijvingen. De activiteiten varieerden van hiphop, straatcircus, breakdance, djembé tot suppen tot buitensporten en nog veel meer. 


Kinderen en jongeren hebben zich voor één of meer activiteiten aangemeld. Ook voor de komende weken staan er opnieuw veel inschrijvingen gepland. "Steeds meer kinderen en jongeren weten de SummerviBes activiteiten te vinden", laat de gemeente weten.

Deze week staan er weer bijzondere activiteiten op stapel waarvoor kinderen zich kunnen inschrijven op SummerviBes Breda. Zo wordt er dinsdag 28 juli een NAC fun dag georganiseerd bij het Noorderlicht aan de Cornelis Florisstraat 25. Dat is een grote sportdag met verschillende voetbalactiviteiten. Van 13.00 tot 15.00 uur voor kinderen tot 12 jaar en van 16.00 tot 18.00 uur voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar. "Als echte Bredanaar moet je daar natuurlijk bij zijn dus meld je nog snel aan!"

Vakantiestraat 

De eerste Vakantiestraat is inmiddels ook een feit: maandag 20 juli opende wethouder Marianne de Bie de vakantiestraat aan De Wilderen. De hele week hebben de kinderen en bewoners van de straat buiten kunnen genieten van spel en activiteiten. 

Op www.summervibesbreda.nl staat het totaalprogramma met meer informatie over de activiteiten en over de Vakantiestraat. Bijvoorbeeld waar rekening mee gehouden moet worden, waar hulp bij geboden wordt en hoe een straat als Vakantiestraat aangemeld kan worden.