Onderzoek naar de Asterdplas kan nog dagen duren: Zwemmen tot die tijd verboden | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: WESLEY VAN DER LINDE

Onderzoek naar de Asterdplas kan nog dagen duren: Zwemmen tot die tijd verboden

BREDA - Het onderzoek naar de waterkwaliteit van de Asterdplas is in volle gang. Waterschap Brabantse Delta laat weten de resultaten 'in de loop van de week' te verwachten. En tot die tijd blijft het water afgesloten voor recreanten.


De Asterdplas is voor veel Bredanaars een populaire plek om verkoeling te zoeken tijdens hete dagen. En voor de gemeente Breda is het een belangrijke locatie om naar door te verwijzen wanneer de Galderse Meren het maximale aantal bezoekers weer eens heeft bereikt. Maar of Bredanaars er ook tijdens de komende hete dagen terecht kunnen, is de vraag.

Afgelopen zaterdagmiddag werd de Asterdplas gedeeltelijk afgesloten omdat een deel van het water troebel was. In de loop van de dag verspreidde de troebele waas zich verder over het water en werd de gehele Asterdplas afgezet. Sindsdien mag er niet meer gezwommen worden en worden ook mensen met een bootje geweerd. 

Waterschap Brabantse Delta heeft monsters genomen om onderzoek te doen naar de waterkwaliteit. Tot de resultaten van dat onderzoek bekend zijn, mag er niet gezwommen worden. Hoe lang dat precies gaat duren, kan de gemeente Breda niet zeggen. Waterschap Brabantse Delta zegt de resultaten 'in de loop van de week te verwachten'. Afhankelijk van de conclusie van dat onderzoek wordt besloten of de Asterdplas ook daadwerkelijk weer open mag.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief